Raci cu paste, busioc si oregano
PrinteazaRaci cu paste, busioc si oregano din: raci, ulei de măsline, usturoi, roşii, sare, piper, ardei iute, busuioc, oregano, vin alb, paste scurte.
- 500 g raci
- 3 linguri ulei if de măsline
- 2 căţei de usturoi
- 2 roşii
- sare
- piper
- 1 ardei iute
- busuioc şi oregano proaspete
- 1 pahar mic cu vin alb
- 1 pungă cu paste scurte
Mod de preparare:
Speli racii şi îi pui la fiert pentru câteva minute, nu înainte de a le scoate de la coadă aripioara din mijloc. Ai grijă să tragi cu grijă aripioara, pentru a reuşi astfel, să scoţi şi intestinul, pe care altfel nu poţi să-l scoţi.
Laşi racii să fiarbă până se înroşesc, apoi îi scoţi şi iei carnea din jurul cozii şi, de asemenea, carnea de la cleşti. Intr-o tigaie, pui uleiul şi usturoiul întreg, iar când începe să-şi schimbe culoarea, scoţi usturoiul şi pui roşiile tocate mărunt.
După câteva minute, adaugi carnea de rac, adaugi şi vinul şi-l laşi să se evapore, apoi amesteci compoziţia cu pastele fierte în prealabil şi scurse de apă. Adaugi şi verdeaţa tocată.
Raci cu paste, busioc si oregano
Pofta buna!