Punch de afine cu votca

Printeaza

Punch de afine cu votca din: afine, suc de afine, votca, suc de grepfrut, lime, gheata.

Punchul este o băutură tradițională alcoolică, răcoritoare și aromată, care a devenit populară în special în secolele al XVII-lea și al XVIII-lea în Europa. Punchul este adesea servit la petreceri și evenimente festive și poate fi preparat într-o varietate de moduri.

Originea exactă a punchului este disputată, dar se crede că provine din India sau din regiunea Indoneziei, iar termenul “punch” este derivat din cuvântul hindus “panch”, care înseamnă “cinci”. Aceasta se referă la cele cinci ingrediente principale utilizate în rețetele tradiționale de punch: alcool (de obicei, rom), apă, zahăr, suc de lămâie și ceai sau condimente.

Retetele de punch pot varia în funcție de regiune și preferințe personale, dar, în general, punchul este o combinație echilibrată de arome dulci, acide și aromatice. Unele rețete includ și ingrediente suplimentare precum fructe proaspete sau siropuri de fructe, iar alcoolul folosit poate fi diferit, de la rom și brandy, până la vin și șampanie.

 

Punch de afine cu votca

 

Ingrediente

  • 100 g afine proaspete sau congelate
  • 1 l suc de afine
  • 500 ml votcă
  • 400 ml suc de grepfrut
  • 2 lime , tăiate felii rotunde
  • gheaţă

 

 

Mod de preparare:

Folosind două tăvi pentru cuburi de gheață, puneți unul sau două merișoare în fiecare pătrat, umpleți cu apă și congelați până se solidifică. Se poate face cu o săptămână înainte.

Se toarnă sucul de afine, votca și sucul de grepfrut într-un castron de punch sau într-un vas mare și se adaugă feliile de lămâie.

Adăugați puțină gheață și jumătate din cuburi de gheață de afine.

Împărțiți cuburile de gheață de afine rămase între pahare, apoi turna punch-ul.

 

 

Savurati!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Punch Răcoritor

Punch Răcoritor din: suc de portocale, suc de ananas, suc de capsuni, ananas, portocale, lamaie, capsuni. Punchul este o băutură tradițională alcoolică, răcoritoare și aromată, care a devenit populară în special în secolele al XVII-lea și al XVIII-lea în Europa. Punchul este adesea servit la petreceri și evenimente festive și poate fi preparat într-o varietate […]

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.