Pulpa de miel cu legume la tava

Printeaza

Pulpa de miel cu legume la tava din: pulpa de miel, ulei de masline, sare, piper, cartofi, morcovi, telina, rozmarin.

Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate.

De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc. De asemenea, este o sursă bogată de proteine complete, care furnizează toți cei nouă aminoacizi esențiali necesari organismului uman.

Carnea de miel este, de asemenea, destul de grasă, ceea ce poate fi un lucru bun sau rău, în funcție de preferințele și nevoile nutriționale ale fiecărei persoane.

În general, carnea de miel are un conținut ridicat de grăsimi saturate și colesterol, ceea ce o face o opțiune mai puțin sănătoasă decât carnea slabă de pui sau de curcan.

Cu toate acestea, atunci când este consumată cu moderație, carnea de miel poate face parte dintr-o dietă sănătoasă și echilibrată.

retete

Ingrediente:

  • 400gr pulpa de miel
  • Ulei de masline
  • Sare si piper
  • 2 cartofi, cuburi
  • 2 morcovi, cuburi
  • 200 gr telina, cuburi
  • 2 crengute rozmarin, tocat

 

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 200C. Asezati carnea intr-o tava.

Dati carnea cu condimente si ulei de masline, apoi introduceti in cuptor pentru 10 minute, timp in care pregatiti legumele.

Fierbeti legumele timp de 4 minute, apoi scurgeti. Transferati intr-un bol si presarati cu condimente si ulei de masline.

In aceeasi tava, pe langa carne asezati legumele, reduceti temperatura la 180C si gatiti inca 35 de minute, intorcand din cand in cand legumele pentru a se patrunde pe toate partile.

Serviti cu salata sau legume proaspete, dupa preferinta.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Pulpa de miel cu verdeturi

Pulpa de miel cu verdeturi din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, vin, rozmarin, cimbru, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 pulpă superioară de miel 3 legăţturi ceapă verde 3 legături usturoi verde (sau leurdă) 300 ml vin alb 4-5 crenguţe de rozmarin proaspăt 4-5 crenguţe de cimbru proaspăt sare piper negru ulei de măsline   Mod […]

 

Pulpa de miel la gratar cu rozmarin

Pulpa de miel la gratar cu rozmarin

Pulpa de miel la gratar cu rozmarin din: ceapa, usturoi, rozmarin, coaja de lamaie, otet de mere, ulei de masline, sare, piper, pulpa de miel. Ingrediente: 1/2 ceapa 4 catei de usturoi, curatat 2 linguri de frunze de rozmarin coaja de la 1 lamaie 1 lingura otet de mere 2 linguri ulei de masline sare […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.