Pulpă de porc la tavă cu slanina, usturoi si salvie

Printeaza

Pulpă de porc la tavă cu slanina, usturoi si salvie din: pulpa de porc, slanina afumata, usturoi, ulei, apa, vin, boabe de piper, frunza de dafin, sare, salvie.

Ingrediente:Pulpa_de_porc_la_tava_cu_slanina_usturoi_si_salvie

  • 2 kg pulpa de porc
  • 200 g slanina afumata
  • 1 capatana de usturoi
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 lingurita boabe de piper negru
  • 1 frunza de dafin
  • 1 praf de sare
  • frunze de salvie proaspata

 

Mod de preparare:

Speli carnea şi o tamponezi cu hârtie absorbantă pentru eliminarea excesului de apă. Cureţi căţeii de usturoi.

Aşezi carnea în tava de la cuptor. O crestezi uşor din loc în loc şi pui câteva fâşii de slănină şi căţeii de usturoi.

Aşezi în tavă câteva frunze de salvie şi o frunză de dafin. Incingi cuptorul. Intr-un vas, amesteci apa, uleiul, vinul, un praf de sare şi boabele de piper.

Il torni peste bucata de carne, pe care o bagi apoi la cuptor pentru aproape 2 ore, până devine arămie.

Din când în când, iei cu lingura din lichidul din tavă şi torni peste carne. O scoţi şi o laşi să se răcorească.

O tai felii şi o poţi servi cu murături sau cu cartofi, pe care îi poţi coace la cuptor în sucul lăsat în tava de carne.

Pulpă de porc la tavă cu slanina, usturoi si salvie

Pulpa_de_porc_la_tava_cu_slanina_usturoi_si_salvie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.