Pulpa de miel cu capere si ardei gras

Printeaza

Pulpa de miel cu capere si ardei gras din: pulpa de miel, capere, ardei, portocale, seminte de fenicul, usturoi, limeta, ulei, sare, piper.

 

Ingrediente:Pulpa_de_miel_cu_capere_si_ardei_gras

  • 1 pulpă de miel (2 kg)
  • 100 g capere (conservă)
  • 1 ardei iute uscat
  • 3-4 ardei graşi coloraţi
  • 4 portocale
  • 2 linguriţe cu seminţe de fenicul
  • 1 căpăţănă de usturoi
  • 1 limetă
  • 125 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Scurge caperele şi taie-le mărunt împreună cu ardeiul iute uscat.

Spală portocalele în apă caldă şi stoarce zeama de la două dintre ele.

Rumeneşte într-o tigaie neunsă seminţele de fenicul şi zdrobeşte-le într-un mojar după ce s-au răcit.

Amestecă ardeiul iute şi caperele cu zeama de portocale, feniculul usturoiul tocat fin, zeama de limetă şi uleiul.

Adaugă la final sare şi piper.

Toarnă marinada peste carne şi lasă cel puţin 2-3 ore.

Pune carnea cu tot cu marinadă într-o tavă, adaugă ardeii graşi şi portocalele tăiate, acoperă cu folie şi dă la cuptor pentru 60 de minute.

Indepărtează folia şi mai lasă aproximativ 30 de minute, stropind carnea cu sosul din tavă.

Scoate friptura după ce s-a rumenit şi las-o cel puţin 20 de minute să se odihnească înainte de-a o felia.

Pulpa de miel cu capere si ardei gras

Pulpa_de_miel_cu_capere_si_ardei_gras

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.