Pulled Pork Clasic BBQ

Printeaza

Pulled Pork Clasic BBQ din: carne de porc, sare, zahar brun, paprika, piper, usturoi, cayenne, otet de mere, apa, sos bbq.

Pulled Pork reprezintă o capodoperă culinară a bucătăriei americane, un deliciu care îmbină textura fragedă a cărnii de porc lent gătită cu savoarea intensă a unui sos BBQ bogat.

Această rețetă este perfectă pentru iubitorii de carne care caută o experiență gastronomică memorabilă.

Pulled pork, sau carne de porc sfâșiată, se servește tradițional pe chifle moi, transformându-se într-un sandwich de neuitat, ideal pentru petreceri, grătare sau cine în familie.

Reteta Pulled Pork Clasic BBQ

Ingrediente:

  • 2 kg de umăr de porc (fără os)
  • 2 linguri de sare grosieră
  • 2 linguri de zahăr brun
  • 2 linguri de paprika afumată
  • 1 lingură de piper negru măcinat
  • 1 lingură de usturoi pudră
  • 1 lingură de ceapă pudră
  • 1/2 linguriță de cayenne (opțional pentru picant)
  • 250 ml de oțet de mere
  • 250 ml de apă
  • 500 ml de sos BBQ (preferat marca sau făcut în casă)

 

Mod de Preparare:

Începeți prin a amesteca sarea, zahărul brun, paprika, piperul, usturoiul și ceapa pudră într-un bol. Frecați amestecul de condimente pe întreaga suprafață a cărnii de porc.

Lăsați carnea să se marineze peste noapte în frigider pentru cele mai bune rezultate.

Preîncălziți cuptorul la 120°C. Într-o tavă de copt mare, amestecați oțetul de mere și apa, apoi adăugați carnea de porc.

Acoperiți bine tava cu folie de aluminiu și coaceți timp de 8-10 ore, până când carnea se desface ușor cu o furculiță.

După coacere, lăsați carnea să se răcorească puțin, apoi folosiți două furculițe pentru a o sfâșia în bucăți mici. Eliminați excesul de grăsime.

Încorporați sosul BBQ în carnea sfâșiată, asigurându-vă că fiecare bucată este bine acoperită cu sos.

Serviți carnea de porc sfâșiată pe chifle moi, proaspete, posibil cu un strat de coleslaw sau murături pentru un contrast crocant și răcoritor.

Valori Nutriționale (per porție):

  • Calorii: 520 kcal
  • Proteine: 35g
  • Grăsimi: 20g (din care saturate: 7g)
  • Carbohidrați: 45g (din care zaharuri: 20g)
  • Fibre: 2g
  • Sodiu: 950mg

 

Sfaturi Utile:

  • Marinarea Cărnii: Pentru un gust și mai intens, lăsați carnea să se marineze până la 24 de ore.
  • Controlul Temperaturii: Folosind un termometru pentru carne, asigurați-vă că temperatura internă atinge cel puțin 90°C pentru o textură perfectă.
  • Varietate în Servire: Experimentați cu diferite tipuri de chifle sau adăugați garnituri variate pentru noi experiențe culinare.

Pulled Pork  este mai mult decât o rețetă; este o aventură culinară care vă transportă în inima Americii, direct la masa de picnic sau grătar.

Fiecare mușcătură este o sărbătoare a gusturilor și texturilor, o dovadă a pasiunii pentru grătar. Încercați această rețetă pentru a aduce bucuria și savoarea autentică BBQ în casa dvs., garantând o experiență culinară de neuitat pentru dumneavoastră și invitații dvs.

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Pulled Pork de Casă cu Miere și Chipotle

Pulled Pork de Casă cu Miere și Chipotle din: pulpa de porc, ulei de masline, sare, piper, usturoi, ceapa, boia, chipotle, miere, otet de mere, sos de rosii, apa. Pulled Pork este un preparat clasic al bucătăriei americane, dar această rețetă adaugă o notă specială de savoare și condimente. Carnea de porc se gătește lent […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.