Pui cu lamaie, miere si cimbru

Printeaza

O reteta de pui cu lamaie, miere si cimbru din: pui, ulei de masline, sare, piper, suc si coaja de lamaie, miere, cimbru, usturoi, rosii si ceapa.

Ingrediente:Pui cu lamaie, miere si cimbru

  • 1 pui mare sau un cocos tanar (circa 2,3 kg)
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • sucul si coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 catel de usturoi
  • 4 rosii mari
  • 2 cepe

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180°C. Se unge puiul cu 2 linguri de ulei şi se condimentează cu sare şi piper. Se aşază tava cuptorului pe şina cea mai de jos. Se aşază pe grătar puiul cu pieptul în sus şi se montează grătarul în cuptor, deasupra tăvii; se coace cca 90 min. Se toarnă apă în tava de jos circa 1 l în total.

Se amestecă sucul şi coaja de lămâie cu miere şi cimbru. Se adaugă usturoi pisat. După primele 60 de minute de coacere, se unge puiul cu acest amestec. In tavă se aşază roşiile şi ceapa şi se stropesc cu 2 linguri de ulei.

Pui cu lamaie, miere si cimbru

Pui cu lamaie, miere si cimbru

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.