Pui cu ciuperci mici

Printeaza

Pui cu ciuperci mici din: pui, ciuperci, ceapa, unt, coniac, cartof, usturoi, apa, sare, piper, patrunjel.

Pui cu ciuperci miciIngrediente:

  • 1 pui
  • 300 g ciuperci mici şi înfundate
  • 1 ceapă
  • 2 linguri cu unt sau 1 pahar cu ulei
  • 3-4 linguri de coniac
  • 1 cartof fiert
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 1/2l apă caldă
  • sare
  • piper boabe
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Curăţaţi puiul de fulgi şi tuleie, treceţi-l prin flacără mare, frecaţi uşor cu mălai, apoi spălaţi şi goliţi puiul. Păstraţi măruntaiele pentru a le găti împreună cu restul păsării, iar ghearele şi capul le folosiţi pentru aspic.

Rumeniţi carnea în unt sau ulei după care o scoateţi pe platou mare. în restul grăsimii căliţi ceapa şi usturoiul 10 min.

Lucraţi cu vasul acoperit. Turnaţi în vas 1 cană cu apă caldă.

Puneţi peste ceapă carnea şi măruntaiele cu sare, piper boabe şi 1 cartof fiert trecut pe răzătoarea mare. Acoperiţi cu 1 cană cu apă caldă.

Pregătiţi ciupercile: spălaţi-le în 2-3 ape, scoateţi coaja subţire care le acoperă, separaţi codiţele şi răstumaţi-le pe toate în vasul cu came.

Fierbeţi cu vasul acoperit 1/2 oră, săraţi, adăugaţi câteva linguri de coniac şi mai fierbeţi 2-3 min.

Serviţi cu pâine proaspătă şi vin alb sau rose.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.