Praz umplut la cuptor

Printeaza

Praz umplut la cuptor din: praz, pui, orez, ceapa, morcov, ou, patrunjel, sare, piper, pasta de rosii, zahar, supa, cimbru, dafin.

Ingrediente:Praz umplut la cuptor

  • 2 fire de praz
  • 250 g carne de pui
  • 80g linte
  • 3 linguri orez
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 2 linguri pastă de roşii
  • 1 linguriţă zahăr
  • apă sau supă
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foi de dafin ulei

 

 

Mod de preparare:

Speli prazul şi îl tai în bucăţi de 4-5 cm. Scoţi miezul şi laşi 2-3 foi din fiecare bucată. Căleşti în ulei ceapa tocată mărunt, morcovul ras şi bucăţile de praz rămase, mărunţite. Adaugi lintea în prealabil înmuiată, amesteci încontinuu, până scad legumele.

Pui compoziţia într-un bol şi o amesteci împreună cu orezul prefiert, carnea tocată de pui, oul, verdeaţa şi condimente. Umpli prazul fără să îndeşi umplutura. Treci capetele prin făină. Aşezi tuburile în cratiţă, cu sosul de roşii, foile de dafin şi cimbru.

Le coci la foc mediu. Serveşti preparatul cald, alături de iaurt gras şi pâine de casă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.