Prajituri cu piure de mere si scortisoara

Printeaza

Prajituri cu piure de mere si scortisoara din: faina, tarate, faina de secara, seminte de fenicul, sare, bicarbonat, otet de vin alb, ulei de palmier, scortisoara, nuca, zahar brun, piure de mere, mere, apa, zeama de lamaie.

 

Ingrediente:Prajituri cu piure de mere si scortisoara

  • 450 g făină integrală de grâu
  • 30 g tărâţe de grâu
  • 30 g făină de secară
  • 1 linguriţă seminţe fenicul
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriţă oţet din vin alb
  • 25 g ulei de palmier
  • 2 linguriţe scorţişoară
  • 80 g miez de nucă
  • 1 lingură zahăr brun
  • 550 g piure de mere

Ingrediente pentru piureul de mere:

  • 750 g mere
  • 70 ml apă
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • scorţişoară sau zahăr pentru pudrat

Mod de preparare:

Mai întâi faci piureul, punând merele curăţate de seminţe şi cotor într-o cratiţă, împreună cu apa şi zeama de lămâie.

Pui un capac şi laşi la foc mic până când merele se înmoaie, 5-10 minute.

Le pasezi cu ajutorul unui mixer vertical şi laşi să se răcorească.

Pregăteşti aluatul, încălzeşti cuptorul la 190°C.

Amesteci 300 g făină integrală de grâu cu restul ingredientelor uscate, adaugi apoi piureul de mere şi ingredientele umede, având grijă să omogenizezi bine compoziţia, iar făina integrală de grâu rămasă o încorporezi pe parcurs.

Formezi un cilindru din aluat, din care tai felii de 2-3 cm, pe care le modelezi sub forma unor biluţe.

Pui prăjiturelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le aplatizezi cu o furculiţă.

Introduci tava în cuptor, la foc mediu, pentru 15-20 de minute.

După ce scoţi prăjiturelele din cuptor, le laşi la răcit, apoi le pudrezi cu scorţişoară sau cu zahăr pudră.

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Prajitura de ciocolata cu pere

Prajitura de ciocolata cu pere

Prajitura de ciocolata cu pere din: unt, pere, suc de lamaie, ciocolata, oua, zahar, faina, jeleu, cacao, praf de copt. Ingrediente: unt moale şi făină pentru uns tava 4-5 pere 1 -2 linguri cu suc de lămâie 200 g ciocolată neagră, cu 70% conţinut de cacao 200 g unt 8 ouă 150 g zahăr brun fin […]

Prajitura fructata cu ciocolata

Prajitura fructata cu ciocolata

Prajitura fructata cu ciocolata din: frisca, capsuni, alune, kiwi, banane, ciocolata, zahar, faina, oua, unt, ulei, praf de copt , gelatina. Ingrediente: 100 ml frişca bătută 200 g căpşune 200 g alune 2 kiwi 2-3 banane Pentru blatul maro: 100 g zahăr 150 g ciocolată 3 linguri cu făină 2 gălbenuşuri 4 albuşuri 50 g unt […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.