Prajitura fructata cu ciocolata

Printeaza

Prajitura fructata cu ciocolata din: frisca, capsuni, alune, kiwi, banane, ciocolata, zahar, faina, oua, unt, ulei, praf de copt , gelatina.

Ingrediente:Prajitura fructata cu ciocolata

  • 100 ml frişca bătută
  • 200 g căpşune
  • 200 g alune
  • 2 kiwi
  • 2-3 banane

Pentru blatul maro:

  • 100 g zahăr
  • 150 g ciocolată
  • 3 linguri cu făină
  • 2 gălbenuşuri
  • 4 albuşuri
  • 50 g unt

Pentru blatul alb:

  • 2 ouă sare
  • 3 linguri cu făină
  • 1 lingură cu ulei
  • 2 linguri cu zahăr
  • 1/2 linguriţă cu praf de copt

Pentru mousse:

  • 3 gălbenuşuri
  • 1 albuş
  • 150 g ciocolată cu lapte
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 150 g zahăr
  • 1 plic gelatină

 

Mod de preparare:

Pentru blatul alb, amestecă ingredientele, toarnă totul într-o formă tapetată cu hârtie de copt şi dă la cuptor. Pentru blatul maro, topeşte ciocolata cu untul. Bate albuşurile cu jumătate din zahăr, iar gălbenuşurile cu restul de zahăr.

Incorporează spuma în crema de gălbenuşuri, apoi ciocolata şi făina. Coace la foc potrivit, 15-20 de minute.

Taie în jumătate când s-a răcit.

Pentru mousse, amestecă gelatina înmuiată cu ciocolata topită, albuşul spumă, gălbenuşurile frecate cu zahărul şi frişca bătută.

Urmează montarea prăjiturii. La bază, blatul alb. Unge cu spumă, aşază un blat de cacao, jumătate din mousse, două, trei banane întregi şi restul de spumă de ciocolată. Aşază al doilea blat, ornează cu fructe proaspete feliate.

Imbracă marginile cu frişcă şi apoi cu alune zdrobite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.