Prajituri cu alune si rom

Printeaza

Prajituri cu alune si rom din: albusuri, zahar, migdale, alune, scortisoara, esenta de rom, zahar pudra, drajeuri de ciocolata.

Ingrediente:Prajituri_cu_alune_si_rom

  • 3 albusuri
  • 300 g zahar
  • 150 g migdale macinate
  • 150 g alune macinate
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 5 picaturi de esenta de rom
  • 250 g zahar pudra
  • drajeuri-decor din ciocolata

 

Mod de preparare:

Se bat albusurile cu zahar; se adauga migdale, alune, scortisoara si esenta de rom. Se infasoara in folie si se da compozitia la frigider 60 minute. Apoi se presara zahar pe planseta si se intinde o foaie de cca 5 mm grosime. Se decupeaza semiluni, folosind o forma speciala; se asaza pe tavi tapetate cu hartie de copt si se lasa sa se usuce la aer cca 2 ore.

Se incinge cuptorul la 175 °C. Se coc fursecurile 8 min. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se glazureaza cu zahar pudra amestecat cu 1-2 linguri de apa. Se presara drajeuri-decor.

Prajituri cu alune si rom

Prajituri_cu_alune_si_rom

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.