Prajituri cu foi de nuca si biscuiti

Printeaza

Prajituri cu foi de nuca si biscuiti din: zahar, oua, miere, ulei, bicarbonat, lamaie, nuca, faina, lapte, gris, zahar vanilinat, margarina, frisca, biscuiti, cafea.

Ingrediente:Prajituri cu foi de nuca si biscuiti

Pentru foi:

  • 9 linguri zahăr
  • 2 ouă întregi
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • 9 linguri nucă măcinată
  • 300-350 g făină

Pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 2 linguri griş
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 250 g margarină
  • 100 ml frişcă
  • 200 g biscuiţi
  • 100 ml cafea concentrată
  • 200 g zahăr

 

Mod de preparare:

Pregăteşti foile aşa:

Amesteci toate ingredientele, iar din compoziţia rezultată faci două foi, pe care le întinzi cu mâna, nu cu sucitorul, pe hârtie de copt unsă cu ulei, sub forma unor dreptunghiuri cu mărimea tăvii (25x35cm). Coci foile pe dosul tăvii, la foc mediu, timp de 10 minute, până se rumenesc uşor pe margini.

Pregăteşti crema aşa:

Pui la fiert laptele, zahărul şi zahărul vanilinat, iar când clocoteşte, presari grisul, amestecând până se îngroaşă compoziţia, după care o laşi să se răcească. Adaugi apoi margarina frecată spumă, în prealabil. Baţi frişca spumă.

Asamblezi aşa:

Pui o foaie cu nucă, 1/2 din cantitatea de cremă, biscuiţi înmuiaţi în cafea şi, opţional, bombonele de ciocolată sau ciocolată rasă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.