Prajitura cu mere si bezea

Printeaza

Prajitura cu mere si bezea din: oua, zahar, praf de copt, faina, mere, nuci, stafide, scortisoara.

Ingrediente:Prajitura cu mere si bezea

Blat:

  • 5 ouă
  • 5 linguri cu zahăr
  • 1 plic cu praf de copt
  • 5 linguri cu făină

Pentru umplutura:

  • 3-4 mere mari
  • 50 g nuci măcinate
  • 50 g stafide
  • 1 linguriţă cu scorţişoară
  • 1 cană cu zahăr

Pentru bezea:

  • 3-4 albuşuri
  • 3-4 linguri cu zahăr

 

Mod de preparare:

Separă albuşurile de gălbenuşuri.

Bate albuşurile spumă cu 5 linguri de zahăr. Adaugă gălbenuşurile, făina şi praful de copt, treptat. Toarnă compoziţia într-o tavă şi coace blatul la 190°C, timp de aproximativ 20-25 de minute.

Intre timp, curăţă merele de coajă, taie-le în bucăţi şi căleşte-le într-o cratiţă, împreună cu 1 cană cu zahăr, scorţişoara, stafidele şi nucile, până când zeama lăsată de mere a scăzut. Când blatul este gata, scoate-l din cuptor şi întinde merele deasupra.

Pregăteşte bezeaua. Bate albuşurile spumă cu ajutorul unui mixer şi adaugă zahărul.

Mixează până se întăresc bine. Intinde bezeaua peste mere. Introdu tava în cuptor şi coace 15 minute, sau până când bezeaua s-a rumenit deasupra.

Serveşte prăjitura numai după ce s-a răcit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.