Prăjitură cu mac şi miere

Printeaza

O reteta de prajitura cu mac si miere din: faina, zahar brun, unt, miere, oua, amidon, mac, zahar pudra si capsuni.

Ingrediente:Prăjitură cu mac şi miere

  • 140g făină amestecată cu o linguriţă de praf de copt, plus extra pentru presărat
  • 100g de zahăr brun, plus extra pentru presărat
  • 175g de unt moale
  • 85g de miere lichidă
  • 3 ouă medii
  • 25g de amidon
  • 2 linguri de mac

pentru glazura:

  • 100g de zahăr pudră
  • 1½ – 2 linguri de căpşuni, trecute printr-o sită

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 160º C/gaz 3. Se unge cu unt o formă rotundă de aproximativ 20cm (1,3 litri) şi se presară suprafaţa unsă cu câte o lingură de făină şi una de zahăr brun. Se aruncă excesul.

Se bat untul, zahărul şi mierea cu un mixer, până când se obţine o consistenţă pufoasă şi o culoare pală. Se adaugă ouă, pe rând, în timp ce se amestecă. Se combină făina, amidonul şi macul, apoi se încorporează în crema de unt.

Se răstoarnă amestecul în forma de copt şi se nivelează suprafaţa. Se lasă la cuptor aproximativ 35 de minute până când creşte şi se întăreşte. Se lasă puţin la răcit în formă, apoi se scoate cu grijă, dezlipind marginile cu un cuţit. Se lasă la răcit pe un stativ de metal.

Se amestecă ingredientele pentru glazură, se unge prăjitura cu acest amestec în timp ce se răceşte pe stativ, apoi se lasă să se întărească. Se transferă pe un platou şi se serveşte. Se păstrează până la 5 zile într-un recipient bine închis, la rece.

Prăjitură cu mac şi miere

Prăjitură cu mac şi miere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.