Prăjitură cu scortisoara si prune

Printeaza

Prăjitură cu scortisoara si prune

Ingrediente:Prăjitură cu scortisoara si prune

  • 2 linguri smîntînă
  • 300 g făină
  • 150 g unt sau margarină
  • 400 g zahăr pudră
  • 5gălbenuşuri
  • 2 albuşuri
  • 1 kg prune curăţate de sîm­buri şi coajă
  • 1 praf de scorţişoară pisată
  • grăsime pentru formă

 

Mod de preparare:

Se curăţă 1 kg de prune de sîmburi şi pieliţe, se presară cu puţin zahăr şi scorţişoară pisatăşi se lasă să stea aşa.

Se face un aluat din 300 g zahăr, 150 g unt, 3 gălbenuşuri şi 300 g făină. Se frămîntă bine, se întinde o foaie de grosimea unui deget.

Se pune această foaie în tava unsăşi se aşază peste cocă prunele bine stoarse. Deasupra prunelor se toarnă urmă­toarea compoziţie: două linguri smîntînă amestecată cu două gălbenşuri, 100 g zahăr şi spuma de la două albuşuri.

Se coace la foc potrivit. Se serveşte tăiată în bucăţi pătrate sau dreptunghiulare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.