Prajitura cu prune si rom

Printeaza

Prajitura cu prune si rom din: faina, zahar, ulei, iaurt, praf de copt, prune, ou, mac, smantana.

Ingrediente:Prajitura cu prune si rom

  • 350 g făină
  • 120 gzahăr pudră
  • 120 ml ulei
  • 250 g iaurt
  • 1 ou
  • 1/2 plic cu praf de copt
  • un praf de sare
  • 500 g prune
  • 100 g mac măcinat
  • 100 g zahăr
  • 250 ml smântână

Pentru crusta:

  • 100 g unt
  • 4 linguri cu făină
  • 4 linguri cu zahăr
  • 1 lingură cu rom

 

Mod de preparare:

Amestecă făina cu praf de copt şi adaugă 100 g zahăr şi sare. Apoi adaugă oul, uleiul şi iaurtul şi prepară aluatul. Intinde-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Taie prunele în jumătăţi şi goleşte-l de sâmburi. Taie-le apoi în felii pe care le repartizezi pe prăjitură. Amestecă zahărul pudră cu macul şi pune amestecul peste prune.

Prepară compoziţia pentru crustă, amestecă untul cu făină, zahăr şi rom. Această compoziţie se presară peste prune. Coace 35-40 de minute în cuptorul încins la 180°C.

Scoate apoi din cuptor, lasă să se răcească şi serveşte cu frişcă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.