Prajitura cu nuca, portocala si scortisoara
PrinteazaPrajitura cu nuca, portocala si scortisoara din: albuşuri, portocala, zahăr pudră, zahăr vanilat, nuci sau alune măcinate, scorţişoară.
- 2 albuşuri
- sucul şi coaja rasă de la 1/2 portocală
- 250 g zahăr pudră
- 1 linguriţă zahăr vanilat
- 350 g nuci sau alune măcinate
- 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
- jumătăţi de miez de nucă pentru ornat
- zahăr pudră pentru presărat pe planşetă
Mod de preparare:
Se bat albuşurile cu 1 linguriţă suc de portocale; se adaugă 150 g zahăr, zahăr vanilat; coaja rasă şi restul de suc de portocale. Se pun deoparte, la frigider, 5 linguri din această glazură.
In restul de bezea se înglobează 250 g nuci şi scorţişoară. Intr-un castron se amestecă 100 g zahăr pudră, 1/2 din compoziţie se repartizează pe blat şi se întinde o foaie groasă de 6-7 mm.
Se presară deasuprâ compoziţia de nuci şi se taie beţişoare de 1×4 cm. Se transferă pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la frigider cca 10 min. Se încinge cuptorul la 140 °C.
Beţişoarele se ung pe laturi cu restul de glazură şi se decorează cu nuci. Se coc la cuptor 25 min.
Prajitura cu nuca, portocala si scortisoara
Pofta buna!