Prajitura cu nuca, portocala si scortisoara

Printeaza

Prajitura cu nuca, portocala si scortisoara din: albuşuri, portocala, zahăr pudră, zahăr vanilat, nuci sau alune măcinate, scorţişoară.

Ingrediente:Prajitura_cu_nuca_portocala_si_scortisoara

  • 2 albuşuri
  • sucul şi coaja rasă de la 1/2 portocală
  • 250 g zahăr pudră
  • 1 linguriţă zahăr vanilat
  • 350 g nuci sau alune măcinate
  • 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
  • jumătăţi de miez de nucă pentru ornat
  • zahăr pudră pentru presărat pe planşetă

Mod de preparare:

Se bat albuşurile cu 1 linguriţă suc de portocale; se adaugă 150 g zahăr, zahăr vanilat; coaja rasă şi restul de suc de portocale. Se pun deoparte, la frigider, 5 linguri din această glazură.

In restul de bezea se înglobează 250 g nuci şi scorţişoară. Intr-un castron se amestecă 100 g zahăr pudră, 1/2 din compoziţie se repartizează pe blat şi se întinde o foaie groasă de 6-7 mm.

Se presară deasuprâ compoziţia de nuci şi se taie beţişoare de 1×4 cm. Se transferă pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la frigider cca 10 min. Se încinge cuptorul la 140 °C.

Beţişoarele se ung pe laturi cu restul de glazură şi se decorează cu nuci. Se coc la cuptor 25 min.

Prajitura cu nuca, portocala si scortisoara

Prajitura_cu_nuca_portocala_si_scortisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.