Prajitura cu iaurt si zmeura

Printeaza

Prajitura cu iaurt si zmeura din: oua, apa, zahar, faina, praf de copt, frisca, iaurt, gelatina, zeama de lamaie, zmeură.

Ingrediente pentru blat:Prajitura_cu_iaurt_si_zmeura

  • 8 ouă
  • 8 linguri apă
  • 16 linguri zahăr
  • 16 linguri făină
  • 1 praf de copt

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 ml frişcă
  • 200 ml iaurt
  • 1 plic de gelatină
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 2 linguri zahăr

Ingrediente pentru decor:

  • 250 g zmeură

Mod de preparare:

Baţi albuşurile cu cele 8 linguri de apă până devin spumă, după care adaugi treptat cele 16 linguri de zahăr şi baţi bine până ce rezultă o spumă sti­cloasă şi tare. Apoi adaugi gălbenuşurile şi făina ames­tecată cu praful de copt şi omogenizezi uşor compoziţia.

Coci blatul într-o tavă îmbră­cată în folie de aluminiu pen­tru circa 30 de minute. Pregăteşti crema asa: Baţi iaurtul bine cu zahărul, apoi îl amesteci cu frişca bătută spumă, adăugând şi zeama de la lămâie. Când e rece, tai blatul rondele cu un inel de inox, apoi scobeşti în mijloc rondelele rezultate.

In mijlo­cul lor pui crema în care ai adăugat (doar când rondelele au fost gata scobite) şi gela­tina dizolvată (cum scrie pe plic). Aşezi deasupra zmeura, pe toată suprafaţa şi apoi o dai la rece.

Poţi însiropa ron­delele cu un sirop în care ai pus diferite arome. Poţi pre­găti rondelele şi cu coacăze sau cu alte fructe de sezon. Este un desert răcoritor, uşor acrişor şi în acelaşi timp foar­te fin.

Prajitura cu iaurt si zmeura

Prajitura_cu_iaurt_si_zmeura

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Gabriela Constantin

    Imi place prajitura asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.