Prajitura cu capsune si lichior de fructe

Printeaza

Prajitura cu capsune si lichior de fructe din: oua, smantana, zahar, faina, cacao, budinca de vanilie, capsune, ciocolata, lapte, lichior de fructe.

Ingrediente:Prajitura_cu_capsune_si_lichior_de_fructe

  • 3 ouă
  • 250 ml smântână grasa
  • 180 g zahăr
  • 80 g făina
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 20 g cacao
  • 1 plic de budincă de vanilie
  • 300 g căpşune
  • 50 g ciocolată albă
  • 300 ml lapte
  • 50 g ciocolată maruie
  • 60 ml lichior de fructe
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Trei albuşuri se mixează bine cu 80 g de zahăr, până se obţine o spumă tare. Se adaugă trei gălbenuşuri, unul câte unul, făina şi cacaua cernute şi se omogenizează.

Două tăvi de prăjituri se tapetează cu hârtie de copt, iar aluatul obţinut se împarte în două şi se toarnă în fiecare tavă. Se dă la cuptorul preîncălzit 20 de minute.

Budinca de vanilie se prepară conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi vasul se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la răcit.

Se adaugă lichiorul de fructe, smântână şi zahărul vanilinat. Pe unul dintre blaturile reci se întinde jumătate din cremă, se adaugă 200 g căpşune tăiate, restul de cremă şi al doilea blat.

Prăjitura se dă la frigider cel puţin 30 de minute, apoi se decorează: restul de căpşune se spală, se usucă pe un şervet de bucătărie şi se înmoaie vârfurile, pe rând, în ciocolata albă şi în cea amăruie, care au fost topite, în prealabil, la bain-marie.

Prăjitura se taie în cuburi şi se decorează cu căpşune şi zahăr pudră.

Prajitura cu capsune si lichior de fructe

Prajitura_cu_capsune_si_lichior_de_fructe

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.