Prajitura cu caise si branza

Printeaza

Prajitura cu caise si branza din: faina, unt, zahar, oua, caise, branza, smantana, lamaie, vanilie.

Ingrediente:Prajitura cu caise si branza

  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 200 g zahăr
  • 4 ouă
  • 500 g caise
  • 500 g brânză dulce
  • 200 ml smântână dulce
  • 1 lămâie mare
  • esenţă de vanilie
  • sare

 

Mod de preparare:

Pentru blat, frământă un aluat din făină, untul moale, 1 ou, 100 g zahăr şi un praf de sare. Infăşoară aluatul într-o folie şi lasă-l la rece o jumătate de oră.

Spală caisele, opăreşte-le şi curăţă-le de pieliţe şi sâmburi, într-un vas, bate smântână, adaugă brânza de vaci, zahărul şi ouăle rămase, coaja rasă, zeama de la lămâie şi esenţa de vanilie.

Din aluat, întinde o foaie pe măsura tăvii de copt (inclusiv marginile). Adaugă umplutura de brânză, jumătăţile de caise şi dă la cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute.

Las-o să se răcorească şi pudreaz-o cu zahăr şi vanilie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.