Curry

Printeaza

Curry-ul e un arbust din sudul Europei fi a început sa fie folosit în bucătărie doar de curând, popularitatea crescându-i prin folosirea lui în bucătăria indiană. E perfect pentru iubitorii mâncărurilor asiatice fi din Orientul îndepănat.

Planta de curry seamănă cu levănţica şi e foarte iubită de grădinari pentru frunzişul săuargintiu peren.

Frunzele au o aromă dulceagă, asemănătoare cu pulberea de curry. Ca majoritatea mirosurilor de plante, efettul său e mai puternic după ploaie. E alecerea ideală pentru plantarea pe margini într-o grădină.

Folosiţi frunzele în mâncăruri eare cer doar un pic de aromă de curry şi unde nu e necesară culoarea lor specifică. Adăugaţi-le în orezul care fierbe sau în oţetul pentru murături pentru a pătrunde încet legumele.

Adăugaţi curry atunci când fierbeţi rădăcinoase, cum ar fi păstârnacul sau morcovii – dă o aromă fină şi delicioasă dacă păstraţi apa în care fierbe şi o folosiţi pentru supă.

Indepărtaţi de fiecare dată crenguţele şi frunzele înainte de a servi cuny-ul, pentru că tulpina e prea lemnoasă pentru a fi mâncată.

Frunzele trebuie culese şi folosite proaspete, dar se pot pune şi la uscat. Dacă le congelaţi, îşi pierd aroma. Florile galbene îşi păstrează culoarea şi pot fi folosite în amestecuri şi în aranjamentele florale.

 

Curry

Curry

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.