Pateu de cartofi cu chimen

Printeaza

Pateu de cartofi cu chimen din: cartofi, oua, chimen, cimbru, faina, pesmet, marar, chili, sare, piper, ulei, unt, ceapa, ciuperci, carnaciori.

Ingrediente:Pateu de cartofi cu chimen

  • 1 kg cartofi
  • 5 ouă
  • 1 linguriţă cu chimen
  • 1/2 linguriţă cu cimbru
  • 3 linguri cu făină
  • 3 linguri cu pesmet
  • 1 linguriţă cu mărar uscat
  • 1/2 linguriţă cu chili
  • sare
  • piper
  • ulei

Pentru umplutura:

  • 2 linguri cu unt
  • 1 ceapă
  • 200 g ciuperci
  • 200 g cârnăciori
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii în coajă. Când sunt gata, curăţă-i şi pasează-i împreună cu trei ouă, condimentele, verdeaţa şi sare.

Intinde această pastă groasă pe un tocător de lemn şi taie rondele cu o formă specială. Dă-le prin ou bătut, făină şi pesmet. Prăjeşte-le în baie de ulei.

Căleşte ceapa în unt, adaugă ciupercile tăiate mărunt, sare şi piper.

Separat, prăjeşte cârnăciorii tăiaţi mărunt şi, eventual, bucăţele de slănină.

Când pateurile sunt gata, taie-le pe jumătate, scoate miezul şi pune la mijloc câte o lingură din compoziţia de ciuperci, iar deasupra cârnăciorii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.