Pate de peşte cu miniclătite

Printeaza

Pate de peşte cu miniclătite din: fileuri de peste, smantana, gelatina, miez de nuca, faina alba, faina de secara, lapte, oua, seminte de mac, spanac, praf de copt, ulei, sare, piper, oregano, lamaie.

Ingrediente:Pate_de_peste_cu_miniclatite

  • 400 g fileuri de peste
  • 450 ml smantana
  • 20 g gelatina
  • 50 g miez de nuca
  • 200 g faina alba
  • 50 g faina de secara
  • 100 ml lapte
  • 3 oua
  • seminte de mac
  • 100 g spanac congelat
  • 5 g praf de copt
  • ulei
  • sare
  • piper
  • oregano
  • lamaie

 

Mod de preparare:

Spanacul se decongelează, se scurge şi se pune într-un bol.

Intr-un bol separat se mixează ouăle cu laptele rece, 200 ml smântână şi praful de copt.

Se adaugă jumătate de linguriţă cu sare, o lingură cu seminţe de mac, spanacul, făina albă şi făina de secară.

Se mixează până se omogenizează aluatul, se încinge o tigaie, se unge cu ulei şi se toarnă puţin aluat din loc în loc.

Se prăjesc miniclătitele pe ambele părţi. Gelatina se pune la înmuiat în puţină apă rece apoi se topeşte la bain-marie.

Fileurile de peşte se spală, se fierb în apă cu sare, se scurg, se curăţă de oase şi se pun într-un bol.

Se pasează cu puţină sare şi piper, suc de lămâie şi oregano. Se adaugă smântână rămasă, gelatina răcită şi miezul de nucă măcinat.

Se verifică de gust, se toarmă în forme tapetate cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru patru-cinci ore.

Pateul se serveşte alături de miniclătitele calde sau reci, totul presărat; cu oregano proaspăt tocat.

Pate de peşte cu miniclătite

Pate_de_peste_cu_miniclatite

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.