Pate de ficat cu migdale

Printeaza

Pate de ficat cu migdale din: ficatei de pasare, unt, ceapa, cimbru, dafin, usturoi, coniac, migdale, bacon, sos de merisor, sare, piper.

Ingrediente:Pate de ficat cu migdale

  • 500 g ficăţei de pasăre
  • 2 linguriţe unt
  • 1 ceapă medie
  • 2-3 fire cimbru
  • 2-3 foi dafin
  • 1-2 căţei usturoi
  • 2 linguri coniac
  • 1 cană fulgi de migdale
  • 8 felii bacon
  • sos de merişor (opţional)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli bine ficăţeii de pa­săre, îi porţionezi şi-i condi­mentezi. Topeşti o linguriţă de unt într-o tigaie, apoi adaugi ceapa mărunţită. Când se în­moaie, pui la foc mic ficăţeii, cimbrul şi foile de dafin.

După ce s-a evaporat zeama lăsată, pui şi usturoiul tocat fin. La final, stropeşti totul cu coniac, după preferinţă, şi laşi încă 2 minute pe foc. îndepărtezi frunzele de dafin, cimbrul şi omogenizezi compoziţia cu untul rămas.

Laşi ficăţeii la răcorit, apoi îi treci prin blender până obţii o pastă fină. Peste pateul obţinut pui fulgii de migdale şi amesteci cu grijă. întinzi folie alimentară, apoi felii de bacon în câteva vase mici. După aceea, le umpli cu pate de ficat

şi le acoperi tot cu fo­lie. După 24 de ore de stat la rece, îndepărtezi folia şi aşezi pateul pe un platou. Le poţi servi cu sos de merişor.

 

Pate de ficat cu migdale

Pate de ficat cu migdale

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.