Păstrăv cu miez de nuci
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de pastrav cu miez de nuci din: pastravi, miez de nuca, rom, unt, sare si piper.
- 2 păstrăvi de 250 g fiecare
- 20 g miez de nucă făină
- 1/2 pahar de rom
- 10 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi păstrăvul, clătiţi-l sub un jet de apă rece şi uscaţi-l cu hârtie absorbantă de bucătărie. Daţi sare şi piper în interior, treceţi bucăţile întregi prin făină şi scuturaţi-le uşor, ţinându-le de coadă, pentru a elimina excesul de făină.
Intr-o tigaie mare, faceţi spumă untul încins şi prăjiţi păstrăvii, întorcându-i la jumătatea timpului de prăjire, cu o paletă. Scoateţi peştele din unt cu o spumieră şi aşezaţi-l pe hârtie absorbantă de bucătărie, ca să se scurgă de grăsime, apoi aşezaţi-l pe un platou.
Adăugaţi în sosul obţinut prin prăjirea peştelui untul rămas şi miezul de nucă tocat mare; stropiţi cu rom şi lăsaţi-l să se evapo- re la foc iute. Turnaţi sosul peste peşte şi aduceţi platoul fierbinte la masă.
Păstrăv cu miez de nuci
Poftă bună!