Pasat de ovaz cu scortisoara

Printeaza

Pasat de ovaz cu scortisoara din: ovaz, goji, lapte de nuci, lapte de nuci, afine, banana, scortisoara, sirop de artar.

Ingrediente:Pasat de ovaz cu scortisoara

  • o ceaşcă şi jumătate de crupe de ovăz deshidratate, încolţite
  • un sfert de ceaşcă de fructe goji
  • două ceşti de lapte de nuci
  • un sfert de ceaşcă de afine, proaspete sau deshidratate
  • o jumătate de ceaşcă de banană, tăiată în felii rotunde
  • o linguriţă de scorţişoară
  • două linguriţe de sirop de arţar (facultativ)

 

Mod de preparare:

Puneţi crupele de ovăz într-un vas cu apă, pentru douăzeci şi patru de ore. (După primele douăsprezece ore, scurgeţi şi clătiţi crupele, şi lăsaţi-le încă douăsprezece ore, în apă proaspătă.)

Scurgeţi şi clătiţi din nou crupele, după ce s-au înmuiat, şi lăsaţi-le să se usuce într-o strecurătoare, timp de treizeci de minute.

Puneţi la înmuiat în apă fructele goji, timp de douăzeci de minute.

Turnaţi ovăzul în două boluri pentru cereale. Adăugaţi în fiecare bol câte o ceaşcă de lapte de nuci. Garnisiţi cu afinele, rondelele de banană, scorţişoara şi siropul de arţar (facultativ).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.