Painica cu faina de orez

Printeaza

Painica cu faina de orez din: faina, piure, susan, amidon, sare, praf de copt, busuioc, ceapa, unt.

Ingrediente:Painica cu faina de orez

  • 2 căni piure de cartofi
  • 1 cană faină de orez
  • câte 1/2 cană amidon de porumb/cartofi şi unt topit şi răcorit
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 linguriţă sare
  • câte 2 linguriţe seminţe de susan alb şi susan negru
  • câte 1 linguriţă busuioc uscat şi ceapă uscată
  • câte 1/2 linguriţă pulbere de usturoi şi sare
  • 50 ml unt topit şi răcorit

 

Mod de preparare:

Se face, în primul rând, piureul de cartofi. Se curăţă 4 cartofi mari, se taie cubuleţe şi se fierb în apă. Când sunt gata, se scurg de apă şi se face piureul, care apoi se lasă la răcit.

Se amestecă cu făina de orez, amidonul, oul, sarea, praful de copt şi untul topit şi răcorit. Se obţine un aluat omogen, neelastic, uşor lipicios, care se lasă învelit la frigider, pentru 1 oră.

Se încinge cuptorul la 20°C şi se tapetează o tavă pătrată cu hârtie de copt.

Aluatul se împarte în 8-10 bucăţi, se fac biluţe şi apoi cu mâna, direct pe foaia de copt, se aplatizează frumos.

Se unge fiecare pâinică cu unt topit şi se presară deasupra mixul de susan alb + susan negru + busuioc + ceapă + usturoi + sare. Se coc pâinicile cam 20 de minute, până când devin aurii pe margine.

Cum se scot din cuptor, se ung cu unt şi se lasă să se răcească.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.