Reteta zilei: Paine cu ovaz
PrinteazaPaine cu ovaz din: apa, lapte, drojdie, miere, faina, ovaz, unt, sare.
- 1 cană de apă
- 1 cană lapte
- 2 ¼ lingurițe drojdie uscată
- 2 linguri miere
- 2 ½ căni făină integrala
- 2 căni făină
- 1 ceașcă ovăz
- 4 linguri unt, topit și răcit
- 1 lingură sare
Mod de preparare:
Turnați apă și lapte într-un bol si se încălzește 30-45 de secunde la microunde. Se toarnă în vasul unui mixer.
Adăugați drojdia și mierea. Se lasă să stea 10 minute până când drojdia este spumoasă.
Se amestecă făina, ovăz, unt și sare. Frământați cu mixerul timp de 6 minute.
Păstrați aluatul în bol și acoperiți cu un prosop. Lasati sa creasca 1 ora pana se dubleaza.
Când aluatul este dublat transferați pe o suprafață de lucru si framantati usor, apoi transferati intr-o tava. Acoperiți cu un prosop și lăsați să crească 30-40 de minute.
Încălziți cuptorul la 200C. Coaceți 40-50 de minute, rotind la jumătatea timpului de coacere.
Lasati sa se raceasca, taiati si serviti.
Paine cu ovaz
Pofta buna!





