Reteta zilei: Paine cu ovaz

Printeaza

Paine cu ovaz din: apa, lapte, drojdie, miere, faina, ovaz, unt, sare.

Ingrediente: Paine cu ovaz

  • 1 cană de apă
  • 1 cană lapte
  • 2 ¼ lingurițe drojdie uscată
  • 2 linguri miere
  • 2 ½ căni făină integrala
  • 2 căni făină
  • 1 ceașcă ovăz
  • 4 linguri unt, topit și răcit
  • 1 lingură sare

Mod de preparare:

Turnați apă și lapte într-un bol si se încălzește 30-45 de secunde la microunde. Se toarnă în vasul unui mixer.

Adăugați drojdia și mierea. Se lasă să stea 10 minute până când drojdia este spumoasă.

Se amestecă făina, ovăz, unt și sare. Frământați cu mixerul timp de 6 minute.

Paine cu ovaz

Păstrați aluatul în bol și acoperiți cu un prosop. Lasati sa creasca 1 ora pana se dubleaza.

Când aluatul este dublat transferați pe o suprafață de lucru si framantati usor, apoi transferati intr-o tava. Acoperiți cu un prosop și lăsați să crească 30-40 de minute.

Paine cu ovaz

Încălziți cuptorul la 200C. Coaceți 40-50 de minute, rotind la jumătatea timpului de coacere.
Lasati sa se raceasca, taiati si serviti.

Paine cu ovaz

Paine cu ovaz

Paine cu ovaz

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Paine cu ovaz
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total
Medie rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.