Paine cu tarate, germeni de grau si fulgi de secara

Printeaza

Paine cu tarate, germeni de grau si fulgi de secara din: făină de grâu, tărâţe cu germeni de grâu, fulgi de secară, drojdie proaspătă, zahar, ulei, sare, otet, apa.

Paine_cu_tarate_germeni_de_grau_si_fulgi_de_secara

Ingrediente:

  • 1 kg făină de grâu
  • 50 g tărâţe cu germeni de grâu
  • 50 g fulgi de secară
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură cu sare
  • 1 linguriţă oţet
  • 600 ml apă

Mod de preparare:

Cerni făina şi o amesteci cu tă-râţele cu germeni de grâu, cu fulgii de secară, sarea şi oţetul. într-un castron pui drojdia proaspătă, sfărâmată, zahărul, uleiul, 2-3 linguri de făină simplă (neamestecată cu celelalte ingrediente) şi apa mai călduţă.

Le amesteci pe toate, apoi le laşi vreo 10 minute la dospit. în făina pregătită într- un castron mai mare, torni maiaua şi începi să frămânţi până se încorporează toată făina. Vei obţine un aluat destul de consistent.

Laşi aluatul la dospit cam 30 de minute la loc ferit de curenţi de aer, după care frămânţi din nou, pe urmă îl pui în tava unsă cu ulei şi îl introduci în cuptorul încins la foc puţin mai mare decât mediu, timp de 50 de minute. După coacere, stropeşti pâinea cu apă, cu mâna udă, pentru a nu fi coaja mult prea crocantă.

Paine cu tarate, germeni de grau si fulgi de secara

Paine_cu_tarate_germeni_de_grau_si_fulgi_de_secara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.