Pacheţele de clătite umplute cu creveţi

Printeaza

O reteta delicioasa de pachetele de clatite umplute cu creveti din: oua, malai, faina, apa, unt, ulei de arahide sau de floarea soarelui, creveti, smantana, ceapa verde, sare, rosii, ulei extravirgin de masline, otet alb si sare.

Ingrediente:Pacheţele de clătite umplute cu creveţi

pentru clatite:

  • 2 ouă
  • 2 linguri mălai foarte fin
  • 3 linguri făină albă
  • 300 ml apă
  • 20 g unt
  • 500 ml ulei de arahide sau de floarea-soarelui pentru prăjit

pentru umplutură:

  • 200 g creveţi
  • 2 linguri smântână pentru gătit
  • 20 g ceapă verde
  • sare

pentru cremă:

  • 3 roşii coapte
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă oţet alb
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune într-un castron mălaiul, faina şi ouăle, apoi ames- tecă-le bine cu telul. Adaugă untul topit şi apa, ameste­când până când compoziţia devine netedă şi omogenă.

Incinge o tigaie neaderentă, unge-o cu puţin ulei, toarnă în ea 1 polonic de aluat şi formează o clă­tită subţire, cu diametrul de circa 10 cm. Prăjeşte-o câte 1-2 minute pe ambele părţi, apoi scoate-o pe un platou. Opăreşte 30 de secunde, în apă clocotită, frunzele de praz, scurge-le şi pune-le să se usuce pe hârtie absorbantă, apoi taie-le, pe lung, în fâşii foarte subţiri.

Curăţă şi toacă creveţii, apoi pune-i într-un castron împreună cu ceapa verde tocată şi cu smântână. Pune sare, după gust, şi amestecă bine. Aşază câte 1 linguriţă din această compoziţie pe fiecare clătită. Inchide-le ca pe nişte pacheţele şi leagă-le cu fâşii de praz. Pune-le pe un platou, acoperă-le şi dă-le la frigider.

Pune în blender şi pasează roşiile împreună cu uleiul de măsline, oţetul şi un praf de sare, apoi strecoară sosul obţinut. încinge uleiul într-o cratiţă şi prăjeşte în el pache­ţelele de clătite până când capătă o culoare aurie. Scoate-le cu paleta pe hârtie absorbantă. Serveşte-le imediat, împreu­nă cu sosul de roşii.

Pacheţele de clătite umplute cu creveţi

Pacheţele de clătite umplute cu creveţi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.