Mititei la gratar

Printeaza

Mititei la gratar din: carne tocata de vita, carne tocata de oaie, apa, bicarbonat, usturoi, vinete, ardei capia, oregano, piper, sare.

Ingrediente:Mititei_la_gratar

  • 300 g carne tocată de vită
  • 200 g carne tocată de oaie
  • 3-4 linguri apă
  • 1 praf bicarbonat
  • 4 căţei usturoi
  • 2 vinete
  • 2-3 ardei capia
  • cimbru
  • oregano
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Se amestecă cele două tipuri de carne tocată cu sare, piper, cimbru, oregano, usturoi pisat, bicarbonat şi apă. Se frământă compoziţia aproximativ 30 de minute până se obţine o pastă bine legată.

Se acoperă cu o folie şi se bagă la rece. Între timp, se curăţă vinetele de coajă şi se taie felii, se presară sare şi se pun la scurs aproximativ o oră.

În acest timp, se pregăteşte grătarul, se unge cu puţină grăsime sau cu ceapă şi se lasă focul potrivit ca să nu se ardă mititeii. Se pregătesc beţele, se ung cu grăsime sau cu apă. Micii se rulează şi apoi se înfig în beţe.

Se pun pe grătar şi apoi se aşază vinetele şi ardeii. După ce s-au rumenit, se servesc cu vinete coapte şi ardei. Se ornează cu cimbrişor verde.

Mititei la gratar

Mititei_la_gratar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.