Retete culinare: Mititei
PrinteazaO reteta de mititei din: carne de vaca, carne de miel, piper, bicarbonat, cimbru, usturoi si sare.
- 500 g carne de vaca din zona cefei (impanata cu grasime)
- 200 g carne de miel
- 1/2 lingurita piper macinat
- 1 praf de bicarbonat
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 capatana usturoi
- sare
Mod de preparare:
Treci de trei ori carnea prin maşina de tocat, o amesteci cu piper, cimbru, sare, după gust, şi bicarbonatul diluat cu o lingură de apă. Separat, zdrobeşti usturoiul, îl amesteci cu trei linguri de apă, apoi îl strecori.
Amesteci zeama de usturoi cu tocătura, frământând-o bine cu mâna, până este absorbită complet zeama. Laşi compoziţia circa trei ore la rece. Din pasta de mici, modelezi, cu palmele ume¬zite în apă rece, mititei potriviţi ca mărime, ii aşezi pe un platou şi îi laşi să stea la rece circa 30 de minute.
Incingi grătarul, apoi cu palmele umezite cu apă rece rulezi pe rând fiecare mititel, îl aşezi pe grătar şi îi laşi să se rumenească două minute pe fiecare parte. Ii serveşti calzi, cu muştar, cartofi prăjiţi sau ketchup picant.
Mititei
Pofta buna!