Miel caramelizat cu usturoi marinat

Printeaza

Miel caramelizat cu usturoi marinatO reteta delicioasa de miel caramelizat cu usturoi marinat din: miel, usturoi marinat, zahar, rozmarin, piper, frunze de dafin, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:

  • 6 felii de miel tăiate pe lungime şi legate cu sfoară
  • 24 de căţel de usturoi marinat (în ulei de măsline)
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • 1 linguriţă de piper roz măcinat
  • 2 frunze de dafin
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper

Preparare:

Se curăţă rozmarinul de frunze. Se încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie. Se rumenesc bucăţile de carne pe ambele părţi. Când au prins culoare, se micşorează focul şi se mai lasă să se prăjească 5 minute pe fiecare parte.

Se ia carnea din tigaie şi se adaugă 5 cl de apă. Se lasă să scadă la foc iute şi se adaugă zahărul. Se fierbe până se obţine un caramel. Carnea se pune din nou în tigaie şi se adaugă usturoiul marinat, rozmarinul şi foile de dafin.

Se adaugă sare şi piper şi se mai fierbe 5 minute, întorcând carnea pe toate părţile. Se repartizează pe farfurii şi se serveşte imediat, ornat cu foile de dafin.

Miel caramelizat cu usturoi marinat.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O adevarata delicatesa acest miel caramelizat. Si mi-a iesit si foarte fraged.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.