Mash Dal – specialitate pakistaneza
PrinteazaMash Dal – specialitate pakistaneza din: dai, năut, chili roşu, usturoi, ceapă, sare, ghimbir, ardei verzi, lămâie, frunze de coriandru sau frunze de mentă, garam maşala.
- 500 g dai
- 50 g năut
- 15 g chili roşu
- 1 căţel de usturoi
- 50 g de ceapă
- sare după gust
- 15 ghimbir
- 3 ardei verzi
- 1 lămâie medie
- 15 g frunze de coriandru sau 15 g frunze de mentă
- garam maşala, după gust
Mod de preparare:
Amestecaţi năut în dai şi înmuiaţi în apă peste noapte. Spălaţi-o dimineaţa, înlăturând cojile. Scurgeţi apa şi în ea fierbeţi chili, usturoi, garam maşala şi ghimbir tăiat felii până când toate acestea se înmoaie.
Prăjiţi feliile de ceapă în unt şi adăugaţi dai în ele. Prăjiţi câteva minute, adăugând ghimbir, usturoi şi praf de chili.
Puneţi în farfurii, presăraţi ardei verde tăiat, frunze de mentă sau coriandru, zeamă de lămâie.
Mash Dal
Pofta buna!