Mancare de varza cu cartofi

Printeaza

Mancare de varza cu cartofi din: varza, carne, orez, ceapa, ulei, smantana, ulei, bulion, cimbru, piper, cartofi, chimen.

Ingrediente:Mancare de varza cu cartofi

  • o varză murată
  • 600 g carne tocată amestec
  • 200 g orez
  • 2 cepe
  • 3 linguri ulei
  • 150 g smântână
  • 2 linguri bulion
  • o linguriţă cimbru
  • o linguriţă boabe de piper

Pentru garnitură:

  • cartofi natur
  • chimen
  • verdeaţă, după gust

 

Mod de preparare:

Varza se gustă şi se pune la desărat, dacă este prea sărată. Orezul se pune la fiert. Ceapa tocată se pune la călit în două linguri de ulei. Se adaugă apoi şi carnea.

Când carnea şi-a schimbat culoarea, se trage vasul de pe foc şi se pune mărarul tocat.

Varza tăiată fideluţă se pune la călit în restul de ulei, se lasă 20 de minute, apoi se trage de pe foc şi se pune cimbrul.

Intr-un vas de cuptor se pun straturi alternative de varză, carne, orez, având grijă ca ultimul strat să fie de varză. Se adaugă şi câteva boabe de piper. Se toarnă bulionul desfăcut cu 150 ml apă şi se lasă la cuptor 30 de minute.

Se scoate, se pune smântână şi se mai lasă la cuptor 10 minute. Se serveşte cu verdeaţă şi cu garnitură de cartofi natur, presăraţi cu chimen.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.