Mancare de pipote
PrinteazaMancare de pipote din: pipote, rosii, ardei, ceapa, cartofi, patrunjel, marar, ulei, sare.
- 1/2 kg pipote
- 5 roşii (sau două linguri bulion)
- 1 ardei gras
- 2 cepe
- 2 cartofi
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- 2 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
Pipotele se spală bine, se curătă de părţile neaspectuoase şi se taie în bucăti mai mici. După aceea, se fin cam 1/2 oră în apă rece. Ceapa se taie mărunt, cartofii se spală, se curăfă şi se taie în cubulefe. Ardeiul şi roşiile se taie în feliufe subţiri.
Intr-o cratiţă de circa 3 I, se pune ulei şi se adaugă pipotele, ceapa tocată, ardeiul, roşiile sau bulionul subţiat cu apă, piperul pisat mai mare şi sarea (după gust). Totul se amestecă bine şi se lasă să fiarbă înăbuşit la foc potrivit.
Când pipotele s-au înmuiat, se adaugă verdeaţa tocată mărunt (pătrunjelul şi mărarul). Când pipotele sunt gata, se descoperă cratifa şi se mai lasă să fiarbă până ce scade lichidul.
Mâncarea de pipote se serveşte caldă şi merge foarte bine cu castraveciori murati.
Pofta buna!