Mancare de gutui cu vin

Printeaza

 Mancare de gutui cu vin

Ingrediente:Mancare de gutui cu vin

  • 1,5 kg gutui
  • 200 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 100 ml vin alb
  • 50 g făină
  • 250 ml apă

 

Mod de preparare:

Speli gutuile, le ştergi, le cureţi de sâm­buri şi le tai felii mai groase. Le dai apoi prin făină, le rumeneşti în ulei şi le pui pe un şerveţele ca să absoarbă uleiul.

In uleiul rămas pui făina în ploaie şi zahărul şi ames­teci pe foc până începe să se caramelizeze acesta din urmă.

Stingi cu vinul şi apa şi mai laşi pe foc cât să se topească  zahărul, apoi torni siropul într-o cratiţă peste feliile de gutui rumenite. După ce fierbe mancare inca 5 minute, o dai deoparte. E foarte buna si calda, si rece.

Mancare de gutui cu vin

Mancare de gutui cu vin

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Nu-mi place mancarea de gutui.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.