Limba prajita

Printeaza

Limba prajita din: limba, morcovi, ceapa, patrunjel, piper, sare, faina, ulei

Ingrediente:Limba prajita

  • 1 kg limbă (1-2 bucăţi)
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • piper boabe
  • sare
  • 1 lingură făină
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Limba se curătă şi se spală bine. Se fine apoi în apă rece cel putin o jumătate de oră.

Se ia o oală de 3-4 litri, se umple pe jumătate cu apă, apoi se pune limba întreagă la fiert. După primele clocote, se curăfă spuma şi se adaugă zarzavatul, piperul şi sarea. Se fierbe până ce limba se moaie (intră furculiţa în ea). Când s-a fiert bine, se scoate limba din oală şi se curăţă de pieliţă (cât este încă fierbinte).

Când s-a răcit, limba fiartă şi curăţată este tăiată transversal în feliufe groase de maximum 1 cm. Acestea se dau prin făină şi se prăjesc într-o tigaie cu ulei. Se rumenesc pe ambele părţi, apoi se servesc calde cu garnitură de legume şi salată verde sau de crudităţi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.