Limba de vitel cu lamaie si masline
PrinteazaLimba de vitel cu lamaie si masline din: limba de vitel, masline, lamaie, ceapa, ulei, morcovi, telina, ardei, rosii, faina, sare, piper, marar, patrunjel.
- 1 limbă de viţel
- 200 g măsline
- 1 lămâie
- 100 ml ulei
- 3-4 cepe
- 2 morcovi
- 1 ţelină
- 1 ardei gras
- 2-3 roşii
- 2 linguri făină
- sare
- piper
- 1 legătură mărar şi pătrunjel
Mod de preparare:
Se spală limba şi se pune la fiert cu legumele. După ce a fiert limba, se curăţă de piele şi se taie felii.
Pentru sos, se prăjesc 2-3 cepe tocate mărunt; se adaugă roşiile date prin râzătoare, în sos se adaugă limba feliată şi se completează cu zeama de la fiert.
Se adaugă măslinele fară sâmburi, sare şi piper, după gust. Se lasă la fiert; când este aproape gata, se adaugă treptat făina subţiată cu apă. Se presară pătrunjel tocat şi 2-3 felii de lămâie.
Pofta buna!