Langosi cu cartofi dulci

Printeaza

Langosi cu cartofi dulci din: drojdie, lapte, zahar, faina, ou, cartofi, sare, piper.

Ingrediente:Langosi cu cartofi dulci

  • 25 g drojdie
  • lapte
  • zahar
  • 500 g făină
  • ou
  • sare
  • piper
  • 300 g cartofi
  • cascaval

 

Mod de preparare:

Se pun 25 g drojdie într-un păhărel de lapte călduţ cu puţin zahăr. Se cern 500 g făină, se toarnă peste maia, se adaugă 1 ou, sare şi piper după gust, apoi piureul rece din 300 g cartofi.

Se frământă bine, se acoperă cu un prosop şi se lasă la dospit 40 de minute. Din aluat se rup bucăţele, se fac biluţe, se întind puţin cu mâna şi se prăjesc în ulei încins.

La servire se ung cu un strat gros de smântână şi se presară mult caşcaval ras.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.