Kulfi cu scortisoară

Printeaza

O reteta de kufli cu scortisoara din: lapte intergal, batoane de scortisoara si zahar granulat. Avand in compozitie doar trei ingrediente – lapte cu un conţinut scăzut de lactoză, zahăr şi aromă naturală sub formă de scorţişoară -, aceasta este o reţetă de kulfi (îngheţată indiană) uimitor de simplă. Imi place să congelez compoziţia în forme pentru acadele, pentru a-i amuza pe copii, însă dumneavoastră puteţi folosi formele de kulfi conice tradiţionale, formele dariole franţuzeşti sau orice recipient mic de acest gen.

Ingrediente:Kulfi cu scortisoară

  • 2 l de lapte integral
  • 3 batoane de scorţişoară
  • 130 g de zahăr granulat

 

Mod de preparare:

Puneţi laptele într-o oală mare cu fundul gros şi fierbeţi-l până dă în clocot. Reduceţi flacăra, adăugaţi batoanele de scorţişoară şi lăsaţi vasul la foc mic până când laptele scade la jumătate. Va dura probabil aproximativ o oră, timp în care va trebui să amestecaţi constant, pentru a nu se lipi de fundul oalei. Dacă laptele formează o crustă, amestecaţi.

Când laptele a scăzut suficient, adăugaţi zahărul şi amestecaţi bine, pentru a-l dizolva. Lăsaţi-l să fiarbă încă 2-3 minute, apoi luaţi oala de pe foc şi puneţi-o deoparte, să se răcească. Când laptele s-a răcit complet, scoateţi batoanele de scorţişoară. Turnaţi amestecul în forme de acadele sau în forme speciale de kulfi ori în dariole şi congelaţi-l peste noapte.

Cu aproximativ 20 de minute înainte de servire, scoateţi kulfi din congelator, pentru a se înmuia puţin. Când este gata de servire, cufundaţi formele în apă caldă, pentru a le înmuia şi a putea scoate kulfi.

Kulfi cu scortisoară

Kulfi cu scortisoară

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.