Inghetata cu nuci

Printeaza

Inghetata cu nuci din: lapte integral, zahar pudra, galbenusuri, miez de nuca, frisca, rom.

Ingrediente:Inghetata_cu_nuci

  • un litru lapte integral
  • 200 g zahar pudra
  • 9 galbenusuri
  • 200 g miez de nuca
  • 200 ml frisca
  • o lingura rom

 

Mod de preparare:

Laptele şi 100 g zahăr se pun la fiert si, între timp, se amestecă gălbenuşurile cu restul zahărului. Apoi, laptele se toarnă în fir subţire peste crema de gălbenuş. Se pune din nou amestecul pe foc şi se fierbe până se îngroaşă.

Se lasă apoi la răcit. Se adaugă frişca bătută, nucile mărunţite şi romul şi se amestecă bine, până la omogenizare. Compoziţia obţinută se dă 6 ore la congelator, amestecând după trei ore de congelare.

Inghetata cu nuci

Inghetata_cu_nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.