Gogosi din aluat de clatite cu vin

Printeaza

Gogosi din aluat de clatite cu vin din: gaina, oua, lapte, vin, drojdie, zahar, sare, lamaie, ulei, zahar pudra.

Ingrediente:Gogosi din aluat de clatite cu vin

  • 1/2 kg făină
  • 2 ouă
  • 1 cană cu lapte
  • 2-3 linguri cu vin alb
  • drojdie de bere (un cub de 30 g)
  • 1 lingură cu zahăr
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 1 lingură cu răzătură de lămâie
  • 1 cană cu ulei
  • 3-4 linguri cu zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Spălaţi ouăle, spargeţi-le în farfurie şi bateţi-le ca pentru omletă. Puneţi 1 cană de faină peste ouă, amestecaţi energic cu lingura de lemn, adăugaţi lapte ca să subţiaţi aluatul.

Puneţi în aluat: răzătură de lămâie şi drojdia de bere lichefiată cu zahăr şi sare. îngroşaţi aluatul cu restul de faină, subţiaţi cu laptele rămas.

Dacă aluatul este prea tare, adăugaţi puţin vin. Aluatul trebuie să curgă.
încălziţi uleiul în tuci până la temperatura de fierbere, luaţi aluat cu lingura şi lăsaţi gogoşile să se rumenească. Scoateţi pe şerveţele.

Presăraţi zahărul pudră pe un platou, treceţi gogoşile prin zahăr, puneţi-le pe farfurii.

Sunt bune calde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.