Gogosi clasice

Printeaza

Gogosi clasice din: faina, lapte, unt, oua, drojdie, esenta de rom, sare, ulei, zahar.

Ingrediente:Gogosi clasice

  • 500 g făină
  • 150 ml lapte
  • 1 lingură unt
  • 2 ouă
  • drojdie cât o nucă
  • 1 linguriţă esenţă de rom
  • 1 praf de sare
  • ulei, pentru prăjit
  • zahăr, pentru decor

 

Mod de preparare:

Cerni făina şi adaugi laptele cald, untul topit, ouăle bătute, drojdia dizolvată într-o lingură de lapte, esenţa de rom şi sarea. Frămânţi până obţii un aluat elastic, pe care-l acoperi şi-l laşi la crescut, într-un loc cald, până îşi dublează volumul.

Impărţi aluatul în bucăţi egale, pe care le întinzi fâşii şi le înnozi. Prăjeşti gogoşile în ulei încins şi, după ce le-ai scos, le tăvăleşti prin zahăr.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.