Fructe de mare cu sos de rosii

Printeaza

Fructe de mare cu sos de rosii din: fructe de mare, sare, piper negru, zeamă de lămâie,  sos Worcester, ceapa, morcov, telina, ardei, ulei, usturoi, coaja răzuită de lămâie, roşii, bulion, seminţe de pin, oţet, zahar.

 

Ingrediente:Fructe de mare cu sos de rosii

  • 300 g fructe de mare gata fierte (sepie, scoici fara cochilie, fileu de peşte)
  • sare, piper negru
  • zeamă de lămâie
  • sos Worcester
  • 1 /2 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata de ţelina
  • câte 1/4 ardei roşu şi verde
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingurita coaja răzuită de la o lămâie
  • 250 g roşii fără pieliţă
  • 350 ml bulion de legume
  • 2 linguri seminţe de pin
  • puţin oţet
  • 1 praf zahăr

 

Mod de preparare:

Fructele de mare se curăţă, se sărează, se piperează şi se lasă la ma­rinat cam 1/2 oră în zeamă de lămâie şi sos Worcester.

Legumele se taie mărunt, se prăjesc în ulei până devin sticloase. Se toacă fin căţelul de usturoi, se adaugă coaja de lămâie şi roşiile şi se toarnă bulionul.

Se adaugă seminţele de pin şi fructele de mare, se lasă 1/4 oră la fiert,.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.