Friptură înăbuşită de pui

Printeaza

O reteta de friptura inabusita de pui din: pui, sare, piper, ceapa, morcov, radacina de telina, ceapa verde, ulei, bulion, otet balsamic, vin rosu, supa de pasare, bouquet garni, bacon afumat, unt si amidon.

Ingrediente:Friptura inabusita de pui

  • 1 pui (cca 1,2 kg)
  • sare
  • piper
  • 120 g cepe franţuzeşti
  • 1 morcov
  • 150 g rădăcină de ţelină
  • 1 legă­tură ceapă verde
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri bulion
  • 2 linguri oţet balsamic
  • 500 ml vin roşu
  • 500 ml supă de pasăre
  • 1 Bouquet garni (dafin, pătrunjel, cimbru)
  • 100 g bacon afumat
  • 100 g ciuperci Champignon
  • 1 lingură unt
  • 1-2 linguriţe amidon

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 175°C. Se taie puiul în 8 porţii şi se condimentează.

Se taie în patru cepele. Se taie mărunt legumele.

Se prăjeşte carnea în ulei; se scoate.

Se adaugă în tigaie ceapa franţuzească şi le­gumele (în afară de ceapa verde), precum şi bulionul.

Se prăjesc. Se stinge cu oţet şi 250 ml vin, se lasă să dea în clocot şi se repetă procedeul.

Se adaugă supa, car­nea şi verdeţurile (Bouquet garni).

Se înăbuşă la cuptor 45 min.

Se taie mărunt baconul şi ciupercile şi se pră­jesc în unt, împreună cu ceapa.

Se adaugă amidon şi se lasă să se îngroaşe sosul.

Friptură înăbuşită de pui

Friptura inabusita de pui

Pofta buna!

 


 

poate te intereseaza si:

Friptura de pui cu piersici

Friptura de pui cu piersici

Friptura de pui cu piersici din: pui, usturoi, rosii, ardei, piersici, ulei, coniac, cimbru, rozmarin, sare, piper, boia. Ingrediente: 1 pui mare (1,5-1,8 kg) 4 căţei de usturoi curăţaţi 2 roşii spălate şi curăţate de cotoare 2 ardei graşi curăţaţi şi spălaţi 3 piersici spălate şi curăţate de sâmburi 1/2 pahar cu ulei de floarea-soarelui […]

Friptura de pui cu orez si ciuperci

Friptura de pui cu orez si ciuperci

Friptura de pui cu orez si ciuperci din: pui, lamaie, ciuperci, usturoi, sare, piper, ulei, orez si patrunjel. Ingrediente: 1 pui 1 lamaie 1 borcan ciuperci foliate 3 catei usturoi Sare Piper 200 ml ulei 1 ceasca orez Patrunjel   Mod de preparare: Se transeaza puiul, se spala bine si se pune intr-un castron. Lamaia […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.