Friptura de vitel cu sofran si vin alb

Printeaza

Friptura de vitel cu sofran si vin alb din: muşchi de viţel, cartofi, cepe, ulei de măsline, unt, usturoi, frunze de dafin, sofran, piper, sare, vin alb.

Ingrediente:Friptura_de_vitel_cu_sofran_si_vin_alb

  • 1 kg muşchi de viţel
  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe medii
  • 100 ml ulei de măsline
  • unt la temperatura camerei
  • 6 căţei de usturoi
  • 5 frunze de dafin
  • şofran
  • piper
  • sare
  • 120 ml vin alb

Mod de preparare:

Se unge bine carnea de viţel cu unt şi se asezonează cu sare, piper, şofran, căţeii de usturoi necurăţaţi, dar zdrobiţi, 60 ml de vin alb şi frunzele de dafin. Se lasă la marinat aproximativ 2-3 ore.

Se curăţă şi se spală cartofii. Se curăţă ceapa şi se taie ron­dele. Se tapetează un vas de copt cu rondelele de ceapă.

Peste acestea se aşază carnea de viţel şi în jurul ei cartofii cărora li se adaugă sare şi pi­per după gust.

Se adaugă so­sul în care s-a marinat carnea de viţel, restul de vin şi se stropeşte cu uleiul de măsline.

Se coace cca 90 min. în cuptorul preîncălzit la 180°C.

Din când în când se stropeşte carnea cu sosul din tavă, astfel încât să ră­mână zemoasă şi să se rume­nească frumos.

Friptura de vitel cu sofran si vin alb

Friptura_de_vitel_cu_sofran_si_vin_alb

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.