Friptura de vanat

Printeaza

Friptura de vanat din: steak, cartofi, mango, miere, ulei, ardei.

 

Ingrediente:

  • 4 steak-uri de vânat
  • Friptura de vanat 750 g cartofi, tăiaţi bucatele
  • 1 mango, curăfaf şi tăiat bucăţi mici
  • zeama şi coaja răzuită de la 1 lămâie
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri miere
  • 4 ardei capia copti
  • 1 linguriţă coriandru

 

Mod de preparare:

Rumeneşte, la cuptor, 30 de minute cartofii presăraţi cu sare şi piper şi stropiţi cu ulei, întorcând de două ori. Combină uleiul şi mierea şi unge carnea pe ambele părţi.

Dă la grillul încins la temperatură potrivită 10 minute, întorcând o dată, până când se pătrunde. Combină mango, ardeiul, zeama de lămâie şi coaja, coriandrul şi serveşte cu friptura.

 

Pofta buna!


Citeste si:

Friptura de rata cu fructe

Friptura de rata cu fructe

Friptura de rata cu fructe din: rata, unt, mere, prune, pere sau gutuie, vin, sare. Ingrediente: 1 raţă (de casă sau vânat) 3 linguri cu unt 2 mere 10 prune 2 pere sau 1 gutuie 1 pahar cu vin sare   Mod de preparare: Curăţaţi raţa de pene şi de fulgi, treceţi-o prin flacără mare ca […]

Friptura de rata cu pere

Friptura de rata cu pere

Friptura de rata cu pere din: rata, unt, mere, prune, pere, vin, sare. Ingrediente: 1 raţă (de casă sau vânat) 3 linguri cu unt 2 mere 10 prune 2 pere sau 1 gutuie 1 pahar cu vin sare   Mod de preparare: Curăţaţi raţa de pene şi de fulgi, treceţi-o prin flacără mare ca să se […]

Friptura de caprioara

Friptura de caprioara cu fructe

Friptura de caprioara cu fructe din: radacinoase, morcov, telina, patrunjel, ceapa, usturoi, piper, mustar, cimbru, ienibahar, vin, carne de caprioara, mar, para, gutuie, cuisoare, faina, sare. Ingrediente: Pentru bait: rădăcinoase rase morcov ţelină 500 g pătrunjel ceapă mărunţită usturoi foi dafin piper boabe boabe muştar şi ienibahar cimbru 1 litru apă 1 litru vin Pentru […]

Vanat pe rotite de legume din: cartofi, pastarnac, sare, piper, ou, ulei de masline, carne de vanat, vin rosu, jeleu de coacaze rosii, cub de supa de legume si rozmarin.   Ingrediente: Pentru rotite: 3 cartofi medii, raşi pe răzătoarea mare 3 păstârnaci, raşi pe răzătoarea mare sare şi piper măcinat 1 albuş de ou […]

 


Poate te intereseaza si:

Rulouri cu friptura de vanat

Rulouri cu friptura de vanat din: ceapa rosie, zeama de lamaie, tortilla, iaurt integral, salata verde, boia dulce, pasta de rosii, sos worcestershire, friptura de vanat. Ingrediente: 1 ceapa rosie mica, tocata zeama de la 1 lamaie 4 tortilla 200 g iaurt integral 2 bucati mici salata verde 1 lingura boia dulce 1 lingura pasta […]

Friptura din pulpa de caprioara

Dintre toate felurile de vânat, carnea de căprioară s-a bucurat dintotdeauna de cel mai mare respect. Uneori ea era oferită doar oaspeţilor de seamă, alteori se consuma la ospeţe, fiind un dar obişnuit între îndrăgostiţi, în perioada în care o curta pe Anne Boleyn, regele Henry VIII i-a trimis în dar carne de căprioară, lămurindu-şi […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.