Vanat pe rotite de legume

Printeaza

Vanat pe rotite de legume din: cartofi, pastarnac, sare, piper, ou, ulei de masline, carne de vanat, vin rosu, jeleu de coacaze rosii, cub de supa de legume si rozmarin.

 

Vanat_pe_rotite_de_legume

Ingrediente:

Pentru rotite:

  • 3 cartofi medii, raşi pe răzătoarea mare
  • 3 păstârnaci, raşi pe răzătoarea mare
  • sare şi piper măcinat
  • 1 albuş de ou
  • un inel cu diametrul de 9 cm
  • o tavă tapetată cu hârtie de copt

Pentru friptura:

  • ulei de măsline pentru uns tigaia
  • 2×125 g vânat
  • 2 linguri cu vin roşu dulce
  • 4 linguri cu jeleu de coacăze roşii
  • 1/2 cub de supă de legume
  • 4 fire de rozmarin
  • sare şi piper măcinat

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Pentru rotiţe: Pune cartofii raşi şi păstârnacul într-un castron şi asezonează bine cu sare şi piper. Adaugă albuşul şi amestecă. Imparte compoziţia în 4. Cu ajutorul inelului formează cercuri pe care le aşezi în tavă. Coace-le timp de 45-55 minute, până devin galben-aurii, iar legumele s-au înmuiat.

Pentru friptură: Unge o tigaie cu ulei şi încinge-o bine pe foc. Taie fiecare bucată de vânat în două pentru a obţine 4 bucăţi. Asezonează-le bine cu sare şi piper. Prăjeşte-le pe ambele părţi până devin maronii. Redu focul şi adaugă vinul, jeleul, cubul de legume şi 150 ml apă. Fierbe totul timp de 10 minute.

Pentru a servi: Aşează rotiţele pe un platou, deasupra pune câte o bucată de carne şi decorează cu rozmarin. Pune sosul rămas în tigaie într-o sosieră şi serveşte imediat.

 

Vanat pe rotite de legume

Vanat_pe_rotite_de_legume

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.